Rabu, 27 Januari 2010

~BiLa MuSiM PiLiHaNrAyA KaMpus~


uish...sonok lihat banyak poster2 da tampal sana sini dlam kampus UM..nak mengundi la kata kan..skang ni ni pon nak kuliah pon susah..ada je mnggangu nak msuk kempen calon..adoooiii..(tp kalo ada kuliah pon aku tido jgak..hehehehe)...tp x le bla nyer...janji di tabur cam nak pilihanraya negeri...mang dasat la...nak jadi pemimpin katakan..buatnyer tak..jnji org sokong...hahaha...bagi tukang bersih sampah mang penat la mnggu ni..smpah merata2...bnyak mna la CALON2 HARAPAN ni buat sampah...pitih bnyak habis ke bnda tu je...xpe jnji menang kan...
esok pakat turun la warga kampus UM ntok ngundi..dngar cite guna e-undi...xtau la guna cmne...tahun lpas best gak ngundi tp taun ni pkai komputer blake(zaman it katakan) xtau la best ke x...jadi kita tnggu je le keptusannya..tgk la cmne jnji2 dorang tabur tu buat ke x.....

p/s:taun lepas ada kpala b*b* dalam surau kat API..taun ni xda plan ke nak ltak kpala natang ape lak dalam surau...

2 ulasan:

  1. sivik dan moral, apa bezanya?

    BalasPadam
  2. hahahaha..mung nak cari bahan ke?
    mngikut kamus DEWAN BAHASA edisi yg terbaru di pasaran mnyatakan sivik dan moral berbeza dari ejaan...untuk mendapatkan maklumat lnjut tntang perkara ini sila pinjam kmus dewan kat ak @ cari je bwah meja aku...aku rasa aku ada letak dalam kotak kuning...cuba2 la cari yer~

    BalasPadam